Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Projectes de ciutat

Els Programes d’atenció a la primera infància estan adreçats a famílies amb infants de 0 a 3 anys no escolaritzats.


Els programes compten amb el finançament del Consell Insular de Menorca i la col·laboració de l’Ajuntament de Maó, que cedeix els espais i els materials. Aquest curs 2018-2019 hem recuperat un espai a l’edifici annex de Fort de l’Eau, per poder ubicar tots els programes en un mateix lloc, que anomenam ESPAI CRIANÇA.


L’objectiu dels programes és oferir un punt de trobada a les famílies amb infants menors de 3 anys no escolaritzats, perquè puguin compartir experiències i rebre els consells de professionals de l’educació.


L’Ajuntament aposta per l’educació d’una manera àmplia, flexible i intentant donar resposta als diferents models de criança. La força d’aquests programes permet consolidar les escoletes com un servei territorial d’atenció a la primera infància, atenent no només aquelles famílies que han optat per l’escolarització, sinó també obrint les portes a les famílies que opten per no escolaritzar.


Aquests grups funcionen a partir de l’apoderament educatiu de les famílies, en el sentit que la socialització de la criança és una de les finalitats dels programes, perquè la tasca d’educar no es pot afrontar en solitari, ja que en aquesta etapa més que mai necessitam el grup i col·lectivitzar les actituds educatives.


A Menorca ens hem de felicitar, perquè tenim un model d’excel·lència educativa de 0 a 3 anys, i això és el resultat de molts anys de feina de moltes persones i de molts sectors.
Massatge infantil
Per a famílies amb nadons de 0 a 9 mesos
Lloc: Espai Criança
5 sessions setmanals
12 € (tot el curs)
 
Una de les formes més agradables i fàcils per comunicar-se amb el nadó i establir una relació corporal i emocional. L’amor, les carícies i l’afecte entre l’infant i les persones que l’envolten tenen un important efecte positiu sobre el seu desenvolupament durant els primers anys de vida.

Ja tenim un fill
 Per a famílies amb nadons de 0 a 1 any (nascuts el 2019)
Lloc: Espai Criança Sessions setmanals
12 € al mes

Un espai de trobada adreçat a mares i pares que acaben de tenir un nadó, per compartir vivències i experiències; un espai d’intercanvi amb altres progenitors i professionals, acollidor, on poder rebre suport i informació per comprendre millor el vostre infant.

Primeres passes
Per a famílies amb infants d’1 a 2 anys (nascuts el 2018)
Lloc: Espai Criança
De novembre a juny
Sessions setmanals
12 € al mes

Posam a disposició de les famílies els espais, materials i professionals que permetin crear un context de desenvolupament i aprenentatge per a infants i famílies. L’espai pretén afavorir el procés de socialització i autonomia de l’infant, compartir vivències i experiències, i donar suport i informació mútua entre famílies.

2 anys, un dia d’escoleta
Per a famílies amb infants de 2 a 3 anys (nascuts el 2017)
Lloc: Espai Criança
Sessions setmanal
Gratuït

Espai de trobada dins una escoleta, on podreu desenvolupar-vos, compartir activitats i passar una estona agradable en grup. Hi trobareu altres infants i persones adultes, amb qui us podreu relacionar. En aquestes edats, els infants aprenen uns dels altres, estableixen vincles de relació, conversen, s’escolten… Tots aquests aspectes afavoreixen el seu desenvolupament i aprenentatge.

INSCRIPCIONS
Per telèfon: Ajuntament de Maó (Servei d’Educació), 971 353 379
Per correu electrònic: educacio@ajmao.org