Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Camí Vell de Sant Climent

planolAquest recorregut per la rodalia del terme maonès s’inicia en el Polígon Industrial, al costat de l’Escorxador Municipal, on comença l’antic camí que comunicava amb Sant Climent abans de la construcció de l’actual carretera (1863). Després d’uns revolts, el camí deixa a la dreta l’entrada del lloc de Curnia Vell, passa - en un tram no apte per als vehícles - al peu del pujol on està situat el talaiot del mateix nom i segueix cap a ponent, vorejant una zona d’antigues pedreres.

Travessada la carretera de l’aeroport, el camí vell gira entre les edificacions de les Cases Noves de Torelló, trobar un altre tram estret i arriba fins a l’inici del camí de Torelló, a la capçalera nord de l’aeroport. A la vegada que un entreforc de camins, aquest és un bon lloc per contemplar els moviments d’aterratge i enlairament dels avions. Cap al nord parteix el camí de Torelló, que fa una drecera i ens permet arribar fins al camí Vell d’Alaior, passant pel jaciment talaiotic de Torellonet Vell i la basílica paleocristiana de Torelló. En canvi, si seguim el camí vell cap a Sant Climent , passarem per un tram no asfaltat, que conserva part del seu antic empedrat i arriba al creuer de l’estret camí de Mussulà, que comunica també amb el camí de Torelló. Després, el camí vell discorre paral·lel a la carretera fins que la troba poc abans d’arribar a la població de Sant Climent, on podem fer una aturada en el recorregut.

Poc abans del poble, un antic ramal -conegut antigament com camí des Mallorquins- comunica la carretera amb el camí d’Algendar, que serveix de comunicació amb els llocs de la banda nord de Sant Climent i per on es pot arribar fins a la carretera de Ciutadella. Abans, emperò, trobarem la petita agrupació de cases d’Algendar, on apareix el creuer d’altres dos camins: cap a ponent, el camí de sa Serra o de Cotaines es dirigeix cap al terme d’Alaior; cap a llevant, el camí de Talatí, per on passa aquest itinerari, ens durà a l’interessant poblat prehistòric de Talatí de Dalt.

Una vegada visitat el poblat, per un ramal asfaltat es pot arribar de nou a la carretera de Ciutadella o, si seguim cap a llevant, podem continuar pel camí Vell d’Alaior, encara no asfaltat, que té alguns trams empredrats o picats a la pròpia penya. Aquest camí troba el mencionat camí de Torelló, passa per davall el pont de la carretera de l’aeroport i arriba de nou al Polígon Industrial de Maó, on acaba aquest recorregut. Abans del final, un altre ramal torna sortir a la carretera de Ciutadella, devora Son Petit, on un antic viarany permet que el caminants realitzin una interessant excursió cap a la zona dels vergers de Sant Joan.