Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Imatge
07/02/2019
S’invertiran 5,6 milions d’euros en dos projectes ubicats al carrer de Borja Moll.
 

Ajuntament, Govern i Consell posen la primera pedra per construir 58 habitatges públics a Maó

S’invertiran 5,6 milions d’euros en dos projectes ubicats al carrer de Borja Moll.

Maó, 7 de febrer de 2019

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; la presidenta del Consell de Mallorca, Susana Mora, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, han posat aquest matí la primera pedra de dues promocions d’habitatges públics al municipi de Maó. Les dues promocions sumen 58 habitatges i es construiran al carrer Borja Moll, amb una inversió global de 5,6 milions d’euros.

Durant l’acte, Conxa Juanola ha afirmat que aquestes promocions d’habitatge “fan molta il·lusió i, sobretot, fan molta falta”, i ha assenyalat que “la promoció de pisos dotacionals és un projecte que fa una especial il·lusió a l’Ajuntament de Maó, ja que és una oferta d’habitatge col·laboratiu per a persones amb problemes, gent gran i gent amb diferents graus de discapacitat, que no només tindran el seu habitatge, sinó que tindran una sèrie d’elements i serveis comuns que faran possible que la seva vida sigui independent i amb totes les garanties de confortabilitat”.

Armengol ha destacat que les polítiques d’habitatge “són una absoluta prioritat per a aquest Govern. Les hem hagut de posar en marxa pràcticament de zero perquè veníem d’un autèntic desert”. En aquesta línia, també ha insistit que l’acció d’habitatge que ha iniciat el Govern “ha de tenir continuïtat per garantir aquest dret bàsic”.

Per la seva banda, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha explicat que “la construcció d’HPO –paralitzada en l’anterior legislatura– és una de les vies d’incrementar el parc d’habitatge públic. Però també feim feina amb altres línies per afavorir l’accés a l’habitatge, com els pisos buits dels grans tenidors, l’increment dels ajuts al lloguer o el programa Cohabita”.

Característiques de les promocions

La primera de les promocions (carrer Borja Moll/carrer Sant Ciril) constarà de 40 habitatges de 45 metres quadrats (tres dels pisos estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda), i dos pisos de 60 metres quadrats. La construcció comptarà amb espais destinats a serveis, situats a les plantes baixes: menjador, servei de fisioteràpia, sala multiusos, sala de conferències, etc.

L’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) preveu que una part d’aquests habitatges es puguin adjudicar a joves que estiguin cursant estudis relacionats amb la tercera edat o que tinguin voluntat de tenir cura de veïns majors. Armengol ha destacat la funció “social i comunitària” de la promoció, ja que es presenta l’oportunitat de posar a l’abast de les persones majors –i també de persones amb discapacitat- habitatges amb serveis i de crear espais de convivència generacional, facilitant també l’accés dels joves a l’habitatge. El projecte compta amb un pressupost de 3,7 milions d’euros, i el termini d’execució és de 21 mesos.

La segona de les promocions (carrer Borja Moll/carrer Roca Vinent) constarà de 18 habitatges. El termini d’execució de les obres és de 16 mesos. La construcció s’executarà en un solar de l’IBAVI de 441 m2 i, en aquest cas, es tracta de 14 pisos de dues habitacions i 4 d’una habitació. El pressupost d’aquesta promoció és d’1,8 milions d’euros.

Aquesta promoció està destinada a la ciutadania en general i, una vegada llestos els habitatges, s’adjudicaran a les persones inscrites en la llista de l’Ibavi.

MAÓ, c/DE BORJA MOLL AMB c/ROCA VINENT: 18 HPO

Pressupost: 1,8 milions d’euros.
Terminis: les obres comencen avui 7 de febrer i duraran 15 mesos.

MAÓ, c/DE BORJA MOLL AMB c/ SANT CIRIL: 40 HPO

Pressupost: 3,7 milions d’euros.
Terminis: comencen avui i duraran 21 mesos.

Imatge