Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Imatge
10/02/2020
Conxa Juanola, ha valorat la programació que es presenta com a conseqüència de
“la responsabilitat social corporativa del nostre Teatre, a la recerca de la qualitat excel·lent dels espectacles, pensats per a tot tipus de públic i a formar part de la xarxa d'educació no formal”.

Àngela Vallés, considera que “es tracta d'una programació molt completa, cuita a
parts iguals des del propi Principal i des d'entitats culturals i artístiques de l'illa; tornant a deixar el llistó alt pel que fa a la qualitat i varietat artístiques de les propostes”.
 

Presentació de la programació primavera-estiu del Teatre Principal de Maó

Avui en roda de premsa, Conxa Juanola i Àngela Vallés – vicepresidenta i gerent de la Fundació Teatre Principal de Maó respectivament -, han presentat la programació del Principal per als propers mesos de març a setembre 2020. Als 25 espectacles programats s'hi sumaran 3 importants festivals.

MARÇ. El mes de les celebracions.

La nova programació l'encetarà un raïm de celebracions: Diada de les Illes Balears, Dia Internacional de la Dona, 75è Aniversari del Club Marítim de Maó o el Dia Mundial del Teatre.

Totes aquestes efemèrides tindran com a marc incomparable el Teatre Principal de Maó. Gràcies a elles veurem desfilar grans artistes com Rita Barber, en la seva vessant musical més íntima; o Lluís Homar, un dels gegants de l'escena nacional que torna al Principal que sempre l'acull entusiasmat i ple a vessar.

ABRIL. IX Festival de Teatre Infantil de Maó.

El mes d'abril tindrà com a gran protagonista el nostre Festival de Teatre Infantil que arriba a la seva novena edició. Més d'una desena d'espectacles concentrats en una setmana intensa de teatre per a totes les edats. Un dels objectius, assegura en declaracions la Sra. Juanola, és: "aconseguir que els
infants s'acostumin de ben petits a venir a aquest espai perquè és el nostre públic de futur".

Completaran l'abril quatre interessants i variades propostes musicals que faran un recorregut des de la música sacra, oferta per la Capella Davídica de la Catedral de Ciutadella, fins el gòspel de Moments a Cor; passant pel concert de Setmana Santa de la Banda de Maó i el 22è Festival de Jazz el 24 d'abril.

MAIG. El mes de l'òpera.

I l'altra gran protagonista de la nostra nova programació, aquesta durant el mes de maig, és la 49ena Temporada d'Òpera dels Amics de s'Òpera. Els dies 29 i 31 de maig al Principal de Maó es representarà l'obra de Giacomo Puccini, "La Bohème".

A més acollirem, per primer any, la cerimònia d'entrega dels Premis Mediterranis Albert Camus; esdeveniment que forma part de les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus, organitzats per l'Ajuntament de Sant Lluís entre d'altres

JUNY. Finals de cursos de música i dansa.

Ve sent tradició que el mes de juny sigui l'època dels finals de cursos de les escoles municipals, del conservatori professional i de les escoles de dansa de la nostra ciutat. Un any més, veure sobre l'escenari el futur artístic de la nostra cultura, serà l'habitual.

JULIOL. Cicle Beethoven i artistes nacionals premiats amb les seves propostes de música i dansa més exitoses.

Una de les grans novetats d'aquest estiu serà el Cicle Beethoven, del 2 al 7 de juliol, que homenatjarà al compositor alemany en el 250 aniversari del seu naixement. Una sèrie de tres concerts, amb formats i en espais totalment diferents que tindran com a leitmotiv la música del genial L. Van Beethoven.

Dos grans noms de l'escena nacional: Clara Peya, en música; i Daniel Abreu, en dansa, completaran la programació del juliol. Dues premiades propostes que han omplert i triomfat allà on han anat. Estem parlant de "Suite TOC núm. 6" que dona visibilitat a les malalties mentals; i "La Desnudez" poesia al servei de la dansa.

AGOST I SETEMBRE . Els mesos de la dansa.

Una de les arts escèniques amb menys presència en la nostra programació és la probablement la dansa. Una assignatura pendent que aquest estiu 2020 el Principal de Maó vol corregir. A la proposta contemporània d'Abreu se sumarà la "Gala d'estrelles de la dansa" que reuneix sobre l'escenari, un any més, grans estrelles internacionals procedents de prestigioses companyies.

El setembre i tancant la programació de primavera i estiu, la ballarina Àfrica Brau acompanyada d'un important elenc de ballarins retran homenatge a la illa de Menorca: "Som Terra"

EL NOSTRE COMPROMÍS AMB L'EDUCACIÓ NO FORMAL

La programació del Teatre Principal de Maó també ofereix matinals escolars i activitats dirigides a la formació dels nostres infants fora de l'aula. La Gerent destaca la importància d'aquesta oferta cultural: "assistir al teatre és una acció educativa que va més enllà perquè és basada amb les experiències i en laparticipació activa dels alumnes. Cosa que de vegades és més efectiva".

En aquesta línia més pedagògica, pròpia de la nostra filosofia, tindrem el XVIII Festival de Teatre Clàssic o la segona edició del "Toca Jazz a l'escola"

ELS NOSTRES FESTIVALS

Vallés destaca: "Aquesta temporada organitzam fins a tres ambicions festivals,
exemples clars de la nostra línia artística i compromís social. Dirigits a perfils de
públics totalment diferents".

El mes d'abril entre el 17 i el 22 d'abril, tindrà lloc la novena edició del Festival de Teatre Infantil de Maó . Un festival que comptarà amb més carrer que mai, amb nous espais i noves propostes a dins del Teatre. L'objectiu serà guanyar nous espectadors i fidelitzar els petits que es van fent grans amb el Festival. Seguirem buscant la complicitat d'altres entitats i col·lectius socials del nostre municipi per fer accessible el teatre, el Principal i la cultura a tothom sense distincions.

El Cicle Beeethoven , serà la novetat en quant a festivals. Ens sumarem a l'Any Beethoven, que arreu del món, se celebrarà per recordar a un dels genis musicals més universals de la història Ludwig Van Beethoven, en el seu 250 aniversari. El Teatre juntament a dues de les entitats musicals més importants de la nostra illa, Joventuts Musicals i l'Orquiuestra de Cambra Illa de Menorca, oferirem al públic amant de la música clàssica una sèrie de tres concerts-homenatge al compositor alemany l'Splendid Festival que tornarà per tercer any consecutiu durant l'estiu; i el Cicle Beethoven, organitzat conjuntament amb Joventuts Musicals i l'OCIM per retre homenatge al compositor universal alemany en el 250 aniversari del seu naixement"

LA PORTADA

Autor de la fotografía de portada: Raw Films. La instantània és presa durant un dels concerts que Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida van oferir a un teatre ple a vessar durant l'Splendid Festival Menorca, el passat juliol del 2019.

VISITES GUIADES

El programa de visites guiades al Teatre Principal de Maó seguiran novament ocupant
part de l'activitat d'aquest estiu. A partir de dijous dia 04 de juny tots els visitants podran conèixer des d'una altra perspectiva el coliseu. Les visites es realitzen cada dijous a partir de les 11.30 h sempre que l'activitat pròpia de muntatges i proves tècniques ho permetin.


VENDA D’ENTRADES

Els espectacles de primavera (març – maig) estaran a la venda a partir de dimarts 11 de
febrer d’agost. Així mateix, a partir del 12 de maig el públic podrà adquirir les localitats per la resta de la programació d’estiu (juny – setembre). Els tres festivals organitzats pel Teatre, així també com altres espectacles puntuals tindran els seus propis inicis de venda. Tota la informació disponible al programa del Teatre Principal de Maó.

Els canals de venda habituals seguiran sent: la taquilla del Principal i el web
www.teatremao.com.


Imatge 

 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia