Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           

L'Ajuntament de Maó se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

L'ajuntament de Maó se sumarà a la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa dirigida a sensibilitzar responsables polítics i ciutadania sobre les conseqüències negatives que comporta l'ús irracional del vehicle a la ciutat, així com els beneficis d'utilitzar sistemes de desplaçament més sostenibles, com el transport públic, la bicicleta i els trasllats a peu.

En aquest sentit, el consistori ha organitzat diferents activitats relacionades amb la temàtica, que se celebraran entre el dia 16 i el dia 22 de setembre.

Programació:

1. Així, els dies 16 i 17 de setembre, a les 20.30 hores, es projectaran, al Claustre del Carme, els documentals "Ciudades" i "Sobre ruedas, el sueño del automóvil", respectivament.

2. El dia 18 de setembre, a les 20.00 hores, tindrà lloc, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament, l'exposició de la ponència "La nova era de la mobilitat", a càrrec d'Àlex Santos; gerent de Sector Públic, Mobilitat i Mitjans a l'empresa Altran. Recentment, ha participat, com a ponent, en el CETMO The Centre for Transportation Studies for the Western Mediterranean, presentant "The new era of mobility", i en el Primer Congrés de Mobilitat Urbana Sostenible (COMUS2020).

3. A més, el 22 de setembre se celebrarà el Dia Internacional Sense Cotxes, jornada durant la qual es limitarà l'accés de vehicles a la plaça Bastió des del Carrer Bastió i l'entrada de vehicles a la plaça Conquesta des del carrer Portal del Mar, entre les 11.00?hores i les 14.00?hores. En conseqüència, durant aquesta franja de temps, en transit també quedarà restringit a una sèrie de carrers contigus.

Els vehicles de transports hi podran accedir durant l'horari habitual, tot extremant les precaucions. Es tracta d'una iniciativa que també pretén trobar noves solucions als problemes associats a l'augment del trànsit a les ciutats.

La Setmana Europea de la Mobilitat va sorgir l'any 1999. Ja a partir de l'any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, amb la realització d'activitats destinades a promocionar la mobilitat sostenible i fomentar el desenvolupament de les bones pràctiques i les mesures permanents.

El tema escollit per la Comissió Europea per a la campanya d'enguany és "Per una mobilitat sense emissions". Aquesta temàtica reflecteix l'ambiciós objectiu d'arribar a la neutralitat en les emissions de carbó de cara a l'any 2050, recollit en el Pacte Verd Europeu. El tema també pretén ressaltar la importància de fer accessibles els sistemes de transport de zero emissions i de promoure un sistema inclusiu per a totes les persones.


Imatge