Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Presentació

L'Ajuntament de Maó sempre ha entès que, en el camp de la seguretat pública, les polítiques de proximitat són, sens dubte, un dels pilars claus dels moderns serveis policials. Per això, la policia actual ha d'orientar el seu treball cap a la resolució de problemes des d'una perspectiva de Policia Comunitària.

L'estructura  de la plantilla de la Policia Local de Maó, està dissenyada sota cinc principis rectors: el primer, el de la proximitat, el d'apropar-se a la ciutadania per poder escoltar quins són els problemes que més la preocupen. A continuació, l'estabilitat, per garantir que la policia de barri no hagi d'emigrar cap a altres tasques. Per lligar amb aquest últim requisit, es farà necessari personalitzar al màxim el servei, per la qual cosa la policia de barri es concretarà en una persona amb nom i llinatges. Però la proximitat, sense res més, no deixa de ser una forma de relacions públiques; la clau ha de ser gestionar els problemes que més preocupen a la comunitat, treballant seriosament i intel·ligentment sobre els problemes, per donar la resposta més adequada possible. Tot això suposa una especialització d'agents, basada en la seva formació específica i continuada en les matèries que els són més properes i necessàries.

 

Així doncs, i des d'aquest punt de vista, des de fa alguns anys, la proximitat s'ha convertit en el gran eix estratègic de la nostra Policia. Hem aconseguit que les patrulles de barri s'hagin desplegat de manera efectiva als vuit barris de la ciutat, ja que pensam que les ciutats no tenen sentit si no és enfortint-ne la base, i aquest model d'organització ens ha permès incrementar la presència d'agents al carrer i reforçar les relacions amb el veïnat i els/les comerciants de cada barri.

Aquesta pàgina web que estau visitant és un exemple més d'aquesta política de proximitat. Apropar-nos a la ciutadania i que aquesta s'apropi a nosaltres fa possible que el flux bidireccional, aquest contacte proper, segueixi existint, en el marc de les noves tecnologies, entre la població maonesa i la seva policia.

Rebeu, per tant, la nostra benvinguda a aquest espai nostre a la web.Inspector en cap de la Policia Local de Maó
Vicente Vaquero Piñas

Vicente Vaquero Piñas