Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman

Sr. Pedro Truyol Vinent

foto epocaEl senyor Pedro TRUYOL VINENT va néixer a Maó, el 27 de gener de 1.908. En finalitzar els seus estudis, quan era encara molt jove, va començar a treballar amb el seu pare, Francisco Truyol Pons, a la Impremta Truyol, on es confeccionava un diari local. La impremta estava situada al soterrani de l'immoble assenyalat amb el número 55 del carrer Bastió, al primer pis del qual la seva mare regentava una lleteria, denominada de “na Coloma”, just al costat del Teatre Principal.

Va fer el servei militar a Artilleria Muntada, on es va aficionar als cavalls, la qual cosa —anys després— va propiciar la seva entrada com a participant a la Colcada de les festes patronals.

A mitjans 1935, atesa la seva gran preparació com a impressor, va anar a treballar a Inca (Mallorca), a la llavors famosa Impremta Lluch, on ja s'editaven revistes i diaris en mallorquí, i de la qual ell era l'encarregat tècnic.

foto epocaEl 17 de febrer de 1936 va contreure matrimoni amb la senyora Maria Marí Marí, a Sant Antoni Abad (Eivissa), d'on ella era natural.

A la fi de l'any 1936 continuava treballant a Mallorca, quan es va veure obligat a ingressar voluntari a l'exèrcit nacional, en veure's amenaçat per grups falangistes, en conèixer-se el seu origen menorquí i romandre Menorca lleial al Govern republicà. Durant el període de la Guerra Civil van néixer, a Inca, els seus fills Francisco i Juan.

En finalitzar la guerra, va tornar a Maó amb la seva família i va treballar, juntament amb el seu germà Paco, a la impremta Truyol, llavors situada al carrer de s’Arraval. L'any 1940 va ingressar en el Cos de Serenos de l'Ajuntament de Maó, i posteriorment va passar a formar part de la plantilla de la Guàrdia Municipal.

Durant la seva trajectòria professional va aconseguir les ocupacions de caporal i sergent; aquest últim, l'any 1971; es va fer càrrec, d’aquesta forma, de la prefectura del cos, del qual es va jubilar el mes de gener del 1.973, quan va aconseguir l'edat reglamentària de jubilació.
foto epoca

El senyor Pedro Truyol Vinent va ser una persona molt coneguda a Maó; se’l coneixia com “en Perico es saig” i, fins i tot, com “en Perico es clau”, sobrenom, aquest últim, que feia referència al fet que, en la seva joventut, havia estat un bon lluitador del joc maonès, i que, en ser de complexió prima, li va quedar aquest malnom.

Durant aquells temps de penúries econòmiques, va compaginar el treball en el torn de capvespre a la Policia Municipal amb el seu treball, als matins, juntament amb el seu germà Paco, a la impremta Truyol, en aquells temps situada al carrer Cós de Gràcia.

Durant molts anys va participar a “sa Colcada” de les festes patronals i s'encarregava, a la vegada, de les feines preparatòries, quant a la recerca pels llocs del terme municipal dels cavalls i dels seus cavallers, que volguessin participar-hi. A la Colcada, solia muntar el cavall anomenat Percherón.

Quan va morir la seva esposa Maria, el 15 de maig del 1980, va anar a viure a Las Palmas de Gran Canària, amb el seu fill Juan; allà va morir el dia 30 de setembre de 1990, als 82 anys d'edat.

.foto epoca

 

 
Contactau amb l’Ajuntament Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament de Maó (plaça Constitució, 1. Maó Tel. 971 36 98 00) o bé en el següent enllaç...

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.


Consultes i suggeriments  Queixes i fotodenúncia