Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
       
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
05/10/2017
L’exposició mostra, a través de 40 fotografies en blanc i negre, la vida de Josefina Díaz durant tres anys de lluita contra el càncer de mama, des del diagnòstic fins a la superació de la malaltia.
 

La Sala de Cultura Sa Nostra acull l'exposició 'Cicatrius'

L’exposició mostra, a través de 40 fotografies en blanc i negre, la vida de Josefina Díaz durant tres anys de lluita contra el càncer de mama, des del diagnòstic fins a la superació de la malaltia.

Maó, 5 d’octubre de 2017

Aquest matí, s’ha presentat l’exposició de fotografies ‘Cicatrius. La meva vida en 1.096 dies’, que es podrà veure a la Sala de Cultura Sa Nostra de Maó del 6 al 27 d’octubre, de dimarts a dissabte, en horari de 17 a 19 hores.

L’acte ha comptat amb la presència de Josefina Díaz, protagonista de l’exposició, del fotògraf François Perri, autor de les imatges, i del regidor d’Igualtat de l’Ajuntament, Biel Pons.

L’exposició mostra, a través de 40 fotografies en blanc i negre, la vida de Josefina Díaz durant tres anys de lluita contra el càncer de mama, des del diagnòstic fins a la superació de la malaltia. A més, l'exposició compta amb un catàleg, en el qual les fotografies s’acompanyen de textos de la mateixa Josefina, que expressen els seus sentiments i el seu estat d’ànim al llarg de tot el procés.

Durant la presentació, Díaz ha explicat que aquest projecte sorgeix de la voluntat “d’ajudar a altres dones que han estat, i que lamentablement estaran, en la mateixa situació que jo i, sobretot, als familiars”, i ha afegit que “és una malaltia crua, dura, amb una lluita pel mig, durant la qual es passa malament, però de la qual se’n pot sortir”.

Per la seva banda, François Perri ha assegurat que “aquest projecte ha estat molt estrany, ja que no sabíem què passaria al final”, i ha assenyalat que l’ús del blanc i negre en les fotografies respon al fet que aquest format “és més fort que el color”. Perri també ha dit que les fotos “són el testimoni de les coses que han passat”, i ha afirmat que “darrere les fotografies també hi ha paraules”.

Col·lecció de publicacions dedicades a la dona i a la igualtat

Finalment, Biel Pons ha explicat que aquest "és un projecte de na Josefina i d’en François, que van venir a l’Ajuntament a demanar col·laboració, i a nosaltres a poc a poc ens va engrescar, i vam decidir que fos part d’un projecte de l’Ajuntament”.

Pons també ha recalcat que “nosaltres esperam molt d’aquesta exposició, perquè la idea és que no només estigui un mes aquí a Sa Nostra, sinó que després pugui rodar per altres bandes de Menorca, de les Illes i de fora”, i ha explicat que s'ha editat un catàleg de l'exposició, que formarà part d’una col·lecció de publicacions dedicades a la figura de la dona i a la igualtat, així com de "la feina en la lluita contra el càncer i, en especial, contra el càncer de mama”.


Imatge