Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
         
 
 
 
Ajuntament Administració municipal Turisme Seu electrònica Cambiar idioma al aleman
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Imatge
06/11/2019
La mostra ha rebut un total de 7.833 visites en 4 mesos
És l'exposició més visitada des de l'obertura del centre d'art de Maó
 

Ca n'Oliver clausura l'exposició Tutankhamon amb rècord de visitants

Més de 7.000 persones han descobert aquest estiu què amaga la tomba d'un dels faraons més famosos d'Egipte. La mostra "Tutankhamon. Imatges d'un tresor sota el desert egipci" ha estat exposada al centre d'art Ca n'Oliver - Col·lecció Hernández Sanz - Hernández Mora des del 6 de juliol fins al 27 d'octubre de 2019 i durant aquest període ha rebut un total de 7.833 visites. Una xifra que indica una molt bona resposta per part del públic. I és que des de l'obertura del centre, ha estat l'exposició més visitada.

L'èxit rau en les activitats que s'han programat al voltant de l'exposició. Les visites guiades dels dissabtes van registrar un total de 266 assistents, i 717 alumnes dels centres educatius de Maó van conèixer també Tutankhamon a través de visites escolars que, en el cas dels fillets i filletes de primària, es va completar amb un taller sobre la momificació.
A més a més, el 10 d'octubre Ca n'Oliver va acollir la conferència: "Els tresors de Tutankhamon: el faraó a través dels seus objectes pel Més Enllà", impartida per Irene Riudavets González, l'arqueòloga i membre de la missió d'Oxirrinc a l'Egipte Mitjà que s'havia encarregat d'organitzar les diverses activitats.

La mostra va desembarcar a Ca n'Oliver fruit de la col·laboració establerta entre l'Ajuntament de Maó i el Museu Egipci de Barcelona . És de caràcter itinerant i traslladava el públic a un dels descobriments arqueològics més importants de la primera meitat del segle XX: la tomba de Tutankhamon i, rere la troballa, els seus principals protagonistes: Howard Carter i Lord Carnarvon. Combinava elements fotogràfics i peces originals del Fons del Museu Egipci de Barcelona i apropava així el públic a diferents aspectes d'una civilització excepcional. En concret, en la mostra es podien observar 65 fotografies de totes les que féu Harry Burton, el fotògraf oficial de l'excavació que immortalitzà els treballs a l'interior de la tomba duts a terme durant una dècada, i entre les diferents peces hi destacaven un uixebti del príncep Khaemuaset, quart fill de Ramsès II (Regne Nou, dinastia XIX, 1307-1196 aC); una tapa de sarcòfag i una màscara funerària, ambdues datades d'època ptolemaica (304-30 aC).

A més, l'exposició es complementava amb una maqueta a escala de la tomba del faraó que reproduïa la cambra sepulcral, amb les seves capelles i el sarcòfag; tanmateix, amb una selecció dels llibres i les publicacions originals que aparegueren arran del descobriment.

El pas de la mostra per Ca n'Oliver va ser possible gràcies a diverses entitats. Fou organitzada conjuntament entre la Fundació Arqueològics Clos, i l'Ajuntament de Maó i ha comptat amb la col·laboració de Transmediterránea i el Grupo CLH.Imatge 

Tornar