Plaça Constitució, 1 07701 Maó · 971 36 98 00 · alcaldia@ajmao.org
           
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Més de 80 persones fan de voluntàries a Maó

En el dia del voluntariat l'Ajuntament els agraeix la seva tasca i els anima a continuar el seu compromís per a construir un municipi més humà

Unes 85 persones duen a terme tasques de voluntariat en diversos projectes municipals aquest any 2019. Avui, 5 de desembre, dia Internacional del Voluntariat, l'Ajuntament de Maó els vol agrair el temps que dediquen, de forma altruista, en la construcció d'un municipi més humà.

Les persones voluntàries estan repartides entre quatre projectes:

Projecte ESTONES, de la Residència Geriàtrica Municipal
Es compta amb un total de 20 persones voluntàries que donen suport a l'animadora sociocultural del centre en l'organització i execució d'activitats com tallers de lectura, bingo, treballs manuals, conversa i acompanyament a persones majors.A més d'aquestes voluntàries, que acudeixen una hora o una hora i mitja per setmana, algunes persones ofereixen de forma puntual concerts musicals, obres de teatre, organitzen exposicions fotogràfiques i altres activitats.

Projecte de Recuperació del Patrimoni Etnogràfic: Sa Sínia de la Plana
Un grup d'unes 15-20 persones s'han trobat durant tres anys per rehabilitar sa Sínia de la Plana. Actualment les tasques de rehabilitació més grans ja han finalitzat però el grup continua fent tasques de manteniment de Sa Sínia i ha començat a concedir visites guiades a grups organitzats de persones que tenen interès a conèixer el projecte i als infants dels centres educatius a través del programa Amb Bona Lletra. Aquest projecte i l'amor al patrimoni menorquí han unit aquest grup de persones i s'ha creat un procés comunitari de compartir vivències, coneixements i habilitats.

Voluntariat Lingüístic
Aquest projecte, d'inici molt recent, compta actualment amb dues parelles lingüístiques que es troben setmanalment per practicar la llengua catalana.

Protecció Civil
L'agrupació de Maó està formada actualment per 41 persones que donen suport en la protecció de la ciutadania en situacions d'emergència i en esdeveniments on es concentra una quantitat rellevant de persones.
A més d'aquests projectes es compta amb persones voluntàries que donen suport i acompanyament socioeducatiu a adolescents i joves nouvinguts al municipi.

Des de l'Ajuntament es felicita les voluntàries i voluntàries per la seva tasca i s'encoratja a totes les persones que ho desitgin a inscriure's al Programa de Voluntariat Municipal per fer de Maó una ciutat millor per a totes les persones que hi viuen.

Per a més informació sobre aquest programa es poden posar en contacte amb l'Àrea Educació i Atenció Comunitària de l'Ajuntament de Maó a través del correu electrònic voluntariat@ajmao.org o telefonar directament a l'Ajuntament (971 36 98 00).

Imatge