Acord entre tots els grups del consistori per impulsar el comerç local

La totalitat dels grups que formen part del consistori de l’Ajuntament de Maó, PSOE, Ara Maó, PP i Ciutadans, defensaran una Proposta d’Acord al proper Ple Municipal, que se celebrarà el dijous 30 de juliol, amb l’objectiu d’impulsar el comerç local a Maó.

Des que es va declarar l’estat d’alarma a conseqüència del Covid-19, l’Ajuntament de Maó ha reafirmat el seu compromís amb els establiments locals. En aquest sentit, el consistori maonès va ser la primera institució de Menorca en convocar i fer efectiu el pagament de la primera part d’un paquet d’ajudes directes als establiments més afectats per l’estat d’alarma.

Així mateix, davant aquesta situació d’emergència socioeconòmica, l’Ajuntament va incrementar fins als 20.000 euros la subvenció municipal que atorga a Mo-Comercial, fent efectiu el seu pagament de manera immediata.

A més a més, l’Ajuntament es troba immers dins la creació d’una campanya de promoció del comerç local, que iniciarà, pròximament, la seva primera fase d’accions, que es duran a
terme amb diferents suports. També s’està ultimant la firma d’un acord amb ASCOME per donar suport a la plataforma XUROA de venda per internet.

En aquest sentit, es va crear un grup de treball econòmic, a proposta del PP i amb l’adhesió de la resta de grups, format per membres de tots els partits amb representació al consistori.

Concretament, aquest grup de treball està format per: María José Camps i Carmen Seguí del PSOE, Laia Obrador i Manuel Lora, d’Ara Maó, Águeda Reynés, Mateu Ainsa i Basili Ferrer del PP, i Marisa Pons de Ciutadans.

Aquest grup de feina es reuneix, periòdicament, per fer un seguiment de Pla de Xoc per pal·liar els efectes del Covid-19, analitzar l’evolució de l’activitat socioeconòmica de la ciutat i fer propostes al respecte.

Així, un dels resultats d’aquesta feina és la Proposta d’Acord que es presenta ara i que es pot dividir en els següents punts:

1. Iniciar la redacció del Pla de Comerç de Maó, amb la participació activa dels agents implicats, com a instrument estratègic fonamental per al futur del comerç local.
2. Continuar recolzant el comerç del municipi de Maó davant una situació tan complexa com l’actual per tal de mitigar l‘impacte de la crisi ocasionada per la COVID-19 i sortir reforçats amb noves eines i recursos.
3. Presentar i activar la nova campanya publicitària d’estímul del comerç de Maó com a referent comercial de Menorca.
4. Continuar participant i col·laborant en les iniciatives impulsades per l’IDI per tal de reforçar la identitat del nostre comerç.
5. Impulsar i donar suport a aquelles iniciatives formatives dirigides a la transformació i innovació en el sector del comerç.
6. Reconèixer l’esforç fet per tots els establiments de serveis essencials durant la pandèmia així com del conjunt d'establiments a l‘hora de reobrir i afrontar aquesta situació tan complexa.
7. Compromís municipal de consum de producte local i comerç de proximitat sempre que sigui possible.


Imatge